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7/31/2013

MEXICALI

Hi guys! Today my sister and I went to a place called "Mexicali" located in Los Angeles.
The other day we were watching an episode from "VICE" channel on YouTube, and the show focused on the food at this restaurant. The food looked super good on the show, so we decided to drive to LA and see if it tastes good as good as it looks on the show.

今日は美味しいメキシカンを食べにロサンゼルスに行ってきました。
実は先日VICEというチャンネルをYouTubeで観ていて、ロサンゼルスにある
美味しいお店の紹介をしていたのです。
それで一番気になったのが"Mexicali"というレストラン。

It's a quick eat and go place rather than a dining restaurant, so majority of the customers were a lot of businessmen grabbing quick lunch.
どちからというとほとんどの客がビジネスマン。
ゆっくり座って食べるレストランというよりも軽くランチを食べてみんな仕事に戻るというスタイル。
なのでもちろんご飯が出てくるペースも早め。

I noticed when looking at the menu all the dishes were cheap!
Then I assumed its a quick lunch place, the portion must be pretty small in size.
(Small sized portions are perfect for me here :| )
メニューを見てみると全て安い!!
これだけ安いってことはそんな1つずつ量が多くないんだってここで気づき少し安心。

The 3 drinks at the counter made fresh. Rice milk, lemonade and watermelon juice.
入ったらすぐに3種類のフレッシュジュースが置いてある。
スイカジュース、米から作ったライスミルク、レモネード。

Watermelon was added fresh just as when I went in the restaurant  so I ordered the watermelon juice.
スイカジュースをオーダー。

Rice milk with cinammon.
ライスミルクもオーダー、シナモンパウダーがかかって甘めで美味しい。

While you are waiting for your food to come, they have a salsa bar in the corner
and you get to take as much salsa to your table. They had avocado sauce, pico de gallo, 3-4 different types of salsas, cucumbers, radishes, and onions.
The owner has came up to our table and told us that in Mexicali, the concept is to put
all the sauces and vegetables together on top.
ご飯が出てくる数分待つ間に隅っこにあるサルサバーに行きます。
ここで3〜4種類違ったサルサやアボカドソース、ピコデガヨ、野菜をカップに入れていきテーブルに持ち帰ります。
オーナーさんが忙しい中出て来てサルサ全部かけて食べたら美味しいよと教えてくれました。

Now we're ready to eat!
サルサやアボカドソース、野菜やライムを準備して頂きます。



Tostada with carne asada (with grilled leek and pinto beans, the beans were awesome)
牛肉のトスターダ(このピント豆がすごく美味しい)
トスターダわトルティーヤが揚げてあり
そのままトーストを食べるように食べ
ます。

Tostada with chorizo
チョリソーのトスターダ

It's time to put different salsas and enjoy every bite with a different taste!
Tostada was super crispy, the meat on top is tasty, I fell in love with it from the first bite.
Its also perfect in size. I loved everything about it.
サルサ1つずつかなり美味しくて少しピリ辛。
トスターダもちょうどいい固さに揚げてありパリパリして
何個も食べれるなと思うぐらい美味しかった!!
これはメディアに取り上げられるなと納得...

Shrimp tacos
Shrimp were grilled perfectly! Yum. 
まだお腹が空いたのでシュリンプタコスも。
全てサイズが小さめで値段が安いのでたくさん頼んでも食べれます。

The owner came up to us and introduced the restaurant's concept and was very friendly.
Also what I liked about this place other than a friendly owner and tasty food was that the kitchen, the place itself looked very clean. Important stuff!
オーナーが何回で出て来てわざわざ話しかけてくれて
カスタマーサービスがすごくいい場所でした。
後はキッチンとお店じたいがすごく綺麗だったこと、
店内も赤いテーブルと椅子が並んで可愛いお店です。

The owner even gave me extra watermelon juice to take home!
オーナーさんが最後帰り際にスイカジュースもっと入れてあげるから
持ち帰りなさいとサービスしてもらえました。
このお店のドキュメンタリー?があるので気になる方は是非!
702 N. Figueroa St.
Los Angeles CA, 90012

7/29/2013

Carrot Soup with Fresh Baked Croutons/にんじんスープと手作りクルートン

Hi guys! For today's brunch, I used some left over carrots and some leftover loafs of bread and made carrot soup with baked croutons. 
I've actually tried making croutons on a frying pan since it works great as well, although baked in the oven tasted so much better instead of frying them.
So here it is.

(Serves 2 people)
Carrot Soup
1 & 1/2 carrot skin on diced (I usually keep the skin on)
1/2 onion sliced thin
1/2 cup of milk
1 teaspoon of heavy cream
some thyme leaves
some parsley leaves
2 cubes of chicken stock
1/2 of water
Salt and pepper

Baked Croutons
3 loafs of bread diced, all the sides cut off
garlic salt
parsley leaves
parmesan cheese
olive oil
black pepper

人参スープ
(2人分)
人参 1&1/2 一口サイズに切る
たまねぎ 1/2 薄切り
ミルク 1/2カップ
生クリーム 小さじ1
ドライタイム
ドライパセリ
チキンブイヨンのキューブ 2個
お水 1/2カップ
塩こしょう

クルトン
食パン 3枚 パンの耳を切っておき小さめのサイズにパンを切る。
ガーリックソルト
ドライパセリ
パルメザンチーズ
オリーブオイル
黒こしょう


Heat frying to medium heat, drizzle olive oil. 
Put diced carrots and sliced onions and cook until softened.
After onions and carrots are somewhat cooked, add water, salt, pepper 1 cube of chicken stock. 
Cook until water is reduced.
熱したフライパンにオリーブオイルをしき
カットした人参とたまねぎを炒める。
少し全体的に柔らかくなってきたら水、塩こしょう、チキンブイヨンのキューブを1つ入れ、水が少なくなるまで煮詰める。

After the water has reduced about half, put everything into a blender and blend until smooth.
水が半分くらい少なくなった後ブレンダーにいれてなめらかになるまでブレンダーにかける。

After blended, pour it back into a pan, add another cube of chicken stock, milk and thyme leaves.
Cook on low heat for about 10 to 15 minutes.
ブレンダーにかけた後鍋に移し戻し、チキンブイヨン1個、ミルク、タイムを入れて
混ぜながら弱火で10〜15分煮る。

Now onto the croutons. 
Preheat oven to 300 degrees. Marinate diced bread with all the ingredients. 
(Olive oil, pinch of garlic salt, parsley, pinch of parmesan cheese, and black pepper)
Cook in the oven for about 15 to 20 minutes.
オーブンを150度に暖めておく。
小さく切った食パンをオリーブオイル、ガーリックソルト、パセリ、パルメザンチーズ、黒こしょうをしみ込ませるように手で混ぜ合わせる。
150度で15分〜20分ほど焼く。

When all the croutons are toasted, they are ready.
パンがカリカリに焼き上がっていたら出来上がり。

Drizzle some heavy cream and parsley leaves on the soup.
仕上げに少し生クリームとパセリをスープにかけて出来上がり。




Happy Sunday!


If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

7/28/2013

IN N' OUT Burger

You know I had to post this!
A must-eat fast food burger restaurant, only in West Coast.

西海岸でしか食べれない「IN N' OUT」
カリフォルニアにはたくさん店舗があって
普通のファーストフード店のようにドライブスルーもたくさんあります。

I went to the very first in n' out burger that was ever opened in California, at Baldwin Park.
たまたま行ったお店が一番最初にオープンされた店舗でした。



Since it was the very first store opened, they had another store right next to it
where they sold IN N' OUT goods.
すぐ横にグッズも売ってあるお店もありました。
1番最初にできたお店だからみたいです...


They have a burger called the "protein burger", you can get a burger with lettuce instead of buns.
Its not on the menu but most people know about the menu even if its not on there.
The fries with grilled onions and dressing on top is called the "animal style fries".
Again this is not on the official menu but people ask for it all the time.
パンの代わりにレタスでラップしてもらう少しだけヘルシーな裏メニューも。
プロテインバーガーと注文したら出て来て元々はメニューには書いていません。
もう1つよく注文される裏メニューはアニマルスタイルのポテト。
これも裏メニューでメニューには書いていないのですがほとんどの客がこの裏メニューを知っています、ポテトの上に玉ねぎとドレッシングがかかったもの。


One thing I love about IN N' OUT burger is their buns!
They make it crispy on the inside and it has a nice bite to it.
Definitely worth a try if you haven't!
バンズがグリルでしっかり焼いてあるので
さくさくしているところが他のバーガー屋とは違うところ。
トマトやレタスも新鮮なものを使っていてサイズも大きくないので
昔にこれを2個続けて食べたことも...
西海岸にきて食べた事が無い方は是非!

Asian food in California/カリフォルニアでのアジア料理

Thank god! There are so many Asian restaurants and markets here in California so I get to go eat or buy any Asian ingredients here without missing home.
I eat a good amount of Asian food because I do miss the food very much while I'm away from home. Out of many Asian cuisines, I'd pick Vietnamese food to eat here since there are so many Vietnamese people living in the area, and the restaurants are very common and authentic.

カリフォルニアにくるとアジア人が他の州に比べてすごく多いため、
中国系のスーパー、ベトナム系のスーパー、日系のスーパーもたくさんあります。
もちろんアジア系のレストランもすごく多いのでマイアミとかに
比べたらもう少しカリフォルニアの方がアットホームな感じもする...
一番中国人とベトナム人が多いので個人的にベトナム料理が一番オススメです。
泊まっているところはロサンゼルスではなくオレンジカウンティーにいるので
まずその辺りでのご飯紹介します。

First at a chinese restaurant,
Xiao Long Bao
まずは中華のレストランで小龍包

At a Korean restaurant
韓国料理

Free appetizers to start off with! Kimchee, fried fish, etc. Amazing!
色んな種類のキムチや焼き魚、すべてタダの前菜。

Seafood Soon Doo Boo
served with rice and raw egg
魚介類のスンドゥブ
生卵を入れてご飯にかけながら食べます。

At a Vietnamese + Chinese fusion restaurant
Thick noodle soup with wonton and seafood
ベトナム+中華のレストランにて
魚介類、ワンタンなどがたくさん入ったスープにきしめん。

At a Japanese cafe/restaurant called "Cafe Hiro"
Tofu salad with bonito flakes
「Cafe Hiro」という日本のスタッフもいるカフェでランチ
豆腐サラダ

Uni Pasta
ウニパスタ

Panna Cotta with berries
This was the best fish out of all! Their desserts were great.
パンナコッタとベリーソース
デザートがすごく美味しいカフェでした。

Lastly Vietnamese restaurant that has very high reviews on Yelp.
"Nem Nuong" 
If any of you are interested it is worthwhile to google this place!
They're famous for their pork spring rolls.
I have to say, I had the best Vietnamese spring rolls that I ever had anywhere.

「Nem Nuong」というベトナムレストラン。
地元の人に聞いたところかなり人気という事で行ってみました。
席がたくさんあるのに人が並んでパンパン!
生春巻きがすごく有名でネットのブログなどでかなり取り上げられているそう。

Their super famous pork spring roll.
oh em gee. THE BEST I've had in my life!!
ここの名物と言われている生春巻き。
海老とかじゃなくてポークなのですが
ここで食べた生春巻きが今まで人生1番美味しかったって思うぐらいの美味しさ!

What's their secret? 
They put the right amount of ingredients in the roll and the pork is tasty and most of all,
the "crunch" that they put in the roll. It gives a crunch every time when you bite into it and this spring roll is a MUST try.
普段他で食べる生春巻きと何が違うのか気になったところ...
中を見てみるとカリカリに揚げたものが入っていて
ポークも美味しい上にカリカリしたものも美味しい!
これは必ずもう1回食べに行きたいレストランになりました。

To be continued...

7/27/2013

Restaurants in Southern California/南カリフォルニアのレストラン特集

I went to a local high end restaurant in Newport Beach where you can get nice seafood platters, called
"Gulfstream".
ニューポートビーチにあるシーフードが美味しいレストランへ。

Smoked salmon dip
スモークサーモンのディップ

Grilled artichokes
アーティチョークのグリル

Fried jumbo shrimp
ジャンボシュリンプのフライ

Another restaurant that I went to in Fashion Island, Newport Beach is called "True Foods".
Their theme of the restaurant is to serve nutritious food which I was so excited about since thats what I like to focus on when I cook for myself!
ファッションアイランドにある「True Foods」というレストランへ。
オーガニックや栄養などを考えたヘルシーをテーマにしたレストラン!
かなり自分好みのご飯でした。

Edamame dumplings
枝豆の餃子

Kale salad with lemon and parmesan
ケールサラダ

Roasted Chicken with bean puree, lentils and grilled corn salad
ローストチキンと豆のピュレとコーンサラダ

Coconut curry with shrimp and vegetables
 野菜と海老のココナッツカレー

To be continued...!

Sweets in California/カリフォルニアのデザート特集

My sweet tooth has got me trying new dessert places in California!

I went to spectrum and found a new cupcake store called "Casey's Cupcakes".
Apparently the girl won cupcake wars in 2011!
The store was definitely my taste, all pink and very girly! 

カリフォニアで見つけた可愛いカップケーキ屋さん。
「Casey's Cupcakes」というお店でした。





Vanilla cupcake with glitter frosting
バニアカップケーキ、上のアイシングには食べれるラメがたくさん。

Coconut Cupcake
ココナッツカップケーキ

I read about some secret menu in Starbucks.
I was eager to try it because...its PINK!
Anything pink, I MUST try!!
I ordered a drink called "Cotton Candy Frappecino".
アメリカのスターバックスで裏メニューがあるの知っていますか?
コットンキャンディーフラペチーノってオーダーしたら
ピンク色のフラペチーノが出てきます...
勝手に客が色んな味を混ぜて作り上げたメニューらしい。
コットンキャンディーっていうか飴の味がしました!

And some frozen yogurt that I love to eat after a meal or between meals as a snack.
大好きなフローズンヨーグルトは必ず食べます。

You get to choose your own flavor and toppings :) 
自分で好きな味のアイスヨーグルトとトッピングを選べます。
Can't get enough of desserts!

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